Mr Femke de Nooijer

toegevoegd notaris | hoofd van afdeling personen- en familierecht

Femke de Nooijer (1977) studeerde in 2001 af aan de Universiteit Leiden in notarieel recht. Femke is sinds november 2000 werkzaam in de notariële praktijk en heeft op diverse kantoren in Zeeland en West-Brabant ervaring opgedaan, deels als freelancer. Op 5 februari 2018 is Femke op de rechtbank te Den Bosch beëdigd en is zij vanaf die datum toegevoegd notaris.

Ze heeft mede hierdoor ruime ervaring in de algemene praktijk, maar voelt zich het meest op haar plek in de personen- en familierechtpraktijk. Femke: “Daar heb je toch het nauwste contact met de mensen en het werk is zeer afwisselend. Gesprekken over samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, testamenten, schenkingen, maar ook de afwikkeling van nalatenschappen en verdelingen na scheiding horen hier bij. Je maakt heel wat emotionele situaties mee en moet als (veelal) onpartijdig adviseur daar goed in kunnen schakelen. Er wordt tijdens de besprekingen gelachen, maar er zijn uiteraard ook verdrietige zaken. Het is prettig als je partijen op hun gemak weet te stellen en in begrijpelijke taal juridische zaken kunt uitleggen en oplossen. Ik hoor vaak dat ik daar in geslaagd ben.”

In 2009 is Femke zich verder gaan specialiseren in de estate planning voor het notariaat. In 2010 heeft zij de specialisatieopleiding met succes afgerond en was zij als eerste in Zeeland als gecertificeerd Estate Planner aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat. Hierdoor heeft zij nog meer kennis op het gebied van het erfrecht (nalatenschapsplanning) verkregen en weet zij voor een ieder de juiste fiscale adviezen te verstrekken. Femke: “Mijn kennis op het gebied van de estate planning gebruik ik iedere dag. Het is niet alleen van toepassing op zeer vermogende cliënten. Voor iedereen weet ik de juiste bepalingen in testamenten toe te voegen om belasting te kunnen besparen. Juist wanneer het vermogen vooral in de eigen woning zit, is het verstandig hier goed naar te laten kijken. Niemand wil tenslotte teveel belasting betalen.”

Sinds juli 2016 is Femke ons team komen versterken op de afdeling personen- en familierecht. Femke: “Ik ben een geboren en getogen Walcherse en vind het heel fijn na vele jaren in Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant werkzaam te zijn geweest, weer terug te zijn in het prachtige Middelburg. Notarispraktijk van Dongen heeft een compact, jong en dynamisch team met goed opgeleide medewerkers waardoor wij snel kunnen schakelen. Bovendien hangt er op kantoor een gezellige ongedwongen sfeer, wat zeker net zo belangrijk is!"

Femke is een teamspeler, denkt goed met de cliënten mee en zet graag een stapje extra om voor een ieder op een zo gestroomlijnde manier het gewenste resultaat te behalen.

Ook in haar vrije tijd houdt Femke graag de snelheid er in. Zij houdt van hardlopen en verlegt hierbij steeds haar grenzen. Inmiddels heeft ze naast een aantal halve marathons ook een aantal hele marathons gelopen. Daarnaast is zij regelmatig langs de lijn te vinden op de voetbal- en hockeyvelden om te kijken naar haar twee kinderen.