Echtscheiding

Een echtscheiding of een scheiding nadat u met elkaar bent geregistreerd als partner of een samenlevingscontract hebt gesloten, betekent dat veel moet worden geregeld. Als u eigenaar bent van een woning, zal die wellicht moeten worden verdeeld. Wellicht hebt u destijds een testament gemaakt waarin uw inmiddels ex-partner wordt genoemd. Grote kans dat u dit wilt wijzigen. Wij adviseren u graag over deze aspecten van uw scheiding, waaraan u zelf in deze emotionele tijd mogelijk niet snel zult denken.

Wat moet er worden geregeld?

Of u nu getrouwd bent, geregistreerd bent als partner of een samenlevingscontract hebt en hebt besloten uit elkaar te gaan: er moet veel worden geregeld. Ook op juridisch en financieel vlak. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Opstellen (echt)scheidingsconvenant
  • Alimentatie
  • Pensioenafspraken
  • Verdeling bezittingen
  • Hypotheekschuld
  • Voortzetting bedrijf
  • Wijziging van uw testament

Veel zaken waaraan u wellicht niet hebt gedacht, maar die toch goed moeten worden geregeld om te voorkomen dat u beiden daarover tot in lengte van dagen discussie hebt.
 

Waarom een notaris?

De verdeling van bepaalde bezittingen, zoals uw woning en andere onroerende zaken, en het oversluiten van uw hypotheek kunnen uitsluitend door een notaris worden gedaan. Hetzelfde geldt voor het eventueel wijzigen van uw testament. Misschien bent u met zoveel ruzie uit elkaar gegaan, dat u zelfs niet wilt dat uw ex-partner ooit via uw kinderen van u zullen erven. Maar ook wanneer dat niet speelt, is het raadzaam om uw testament te laten checken op uw nieuwe levenssituatie. Mochten dergelijke zaken bij u spelen, dan kunt u daarvoor uiteraard bij ons terecht. Wij helpen u graag om dit in deze voor u zo moeilijke tijd, waarin toch al veel op u afkomt, goed af te wikkelen.

Meer weten?