Testament

Veel mensen denken dat zij geen testament nodig hebben. Met name getrouwde mensen en mensen die al lang met elkaar samenwonen denken dit. Vaak wordt door getrouwde mensen gedacht dat de wet een goede regeling biedt wanneer men overlijdt. De wet is echter niet meer dan een vangnet om de grootste risico's van het overlijden van een gehuwde of als partner geregistreerde man of vrouw tegen te gaan. Zelfs met dit vangnet kan uw partner na uw overlijden in een situatie terechtkomen die u uw partner niet had gegund.

Zeker als een belangrijk deel van uw vermogen 'in stenen zit' en u uw partner goed beschermd wilt achterlaten, is een testament onmisbaar. U kunt daarmee voorkomen dat uw partner niet alleen u verliest maar mogelijk ook nog de woning. Uw partner zal u dankbaar zijn wanneer na uw overlijden blijkt dat u een goed testament hebt gemaakt en u uw partner optimaal blijkt te hebben beschermd.

Bescherming van uw langstlevende partner en van uw kinderen

Naast de bescherming van uw langstlevende partner kunt u met een testament ook de financiële positie van uw kinderen beschermen. De wet biedt ook voor hen namelijk slechts een vangnet. Anders dan de wetgever, kunnen wij voor u een testament op maat maken waarvoor uw erfgenamen u uiteindelijk dankbaar zullen zijn. De kosten die u hiervoor maakt, zijn een investering in een goede bescherming van uw nabestaanden.

Vaak is een testament zelfs onmisbaar, zoals wanneer u ongehuwd samenwoont. Zonder testament erft u namelijk niets van elkaar, zelfs niet wanneer u al jaren met elkaar samenwoont. Zonder testament kan uw vermogen na uw overlijden uiteindelijk in handen komen van personen aan wie u dit niet had willen nalaten of van personen van wie u nooit zou hebben gedacht dat zij van u zouden erven. Zonder testament kan het zo maar gebeuren dat de fiscus na uw overlijden meer erfbelasting kan innen dan wanneer u wel een testament had gemaakt.

Kortom: redenen genoeg om samen met ons eens na te gaan wat u juridisch en financieel kunt doen voor uw nabestaanden. Wij willen alle mogelijkheden in uw situatie graag met u bespreken. Dat doen wij altijd in duidelijke taal, met zo min mogelijk juridisch jargon, zodat u weet wat u tekent.

Meer weten?