Kinderen

Het hebben van kinderen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is verstandig om voor uw kinderen iets op papier te zetten. Denk bijvoorbeeld aan voogdij, voor het geval dat u overlijdt voordat de kinderen 18 jaar zijn. Aan wie vertrouwt u dan de opvoeding en verzorging van uw kinderen toe? Dit soort zaken kunt u bij de notaris laten vastleggen. Zo bepaalt u zelf, en niet de rechter, hoe en waar uw kinderen opgroeien.

Voogdij en bewind

Het zorgen voor uw kinderen als u beiden er niet meer bent, is een lastig onderwerp. Het is emotioneel beladen. Het is wel een belangrijk onderwerp. Als u zelf niet meer voor uw kinderen kunt zorgen en niets daarvoor hebt geregeld, bepaalt de rechter wie dat gaat doen. Wilt u het liever zelf regelen, dan kan dat door het opstellen van een voogdijregeling. Dat kan los worden geregeld of in een testament. In een testament kan dan tevens worden geregeld dat uw kinderen pas na het bereiken van een bepaalde leeftijd aan hun erfenis kunnen komen. 


Gesprek

Graag bespreken wij met u de gevolgen van uw overlijden voor uw kinderen op een moment dat zij nog (te) jong zijn en de mogelijkheden die u hebt om deze situatie voor hen goed te regelen.

Meer weten?