Familiebedrijf? Regel de opvolging goed!

Opvolging in een familiebedrijf heeft heel veel haken en ogen. Het vraagt veel zorgvuldigheid, zowel in de voorbereiding als in het proces. Het begint al met de vraag of de opvolger wel of niet uit de familie moet komen.

Continuïteit

Het gaat uiteindelijk om de continuïteit van uw bedrijf, waarbij het ook belangrijk is dat de familiebanden goed blijven. Bij dit alles zijn ook nog eens de financiële, juridische, fiscale en andere bedrijfsmatige aspecten betrokken. Een proces van bedrijfsopvolging duurt daarom altijd meerdere jaren.

Opvolgingsproces

Een van de eerste aspecten waar u mee bezig gaat is de beoogde opvolger. Moet die wel of niet uit de familie komen en weet diegene wat het runnen van een bedrijf inhoudt? Wat moet hij of zij kunnen om het bedrijf voort te zetten? Bij de voorbereiding hoort ook het in kaart brengen van het opvolgingsproces en de afspraken die u met de opvolger wilt/gaat maken. Vanzelfsprekend komt daar ook de rol van overige familieleden aan bod en worden hun belangen in kaart gebracht en gewogen.

Veranderingen

Een vraag van een heel andere orde is of de branche waarin uw bedrijf actief is, ook toekomstbestendig is. Of moeten er (ook) andere activiteiten worden ontplooid? Wat is de opvolger van plan? Gaan er zaken veranderen en zo ja: kunnen die veranderingen rekenen op steun en instemming van de achterblijvende medewerkers?

En u?

Natuurlijk draait het bij de overdracht van het familiebedrijf niet alleen om de opvolger. Want ook zelf heeft u wat vragen te beantwoorden. Wat gaat u bijvoorbeeld zelf doen na overdracht: blijft u nog betrokken bij het bedrijf of gaat u heel iets anders doen?

Wij helpen u verder

Leg in elk geval alles vast en werk het uit in een overdrachtsplan. Bij Notarispraktijk Van Dongen hebben we veel ervaring met het begeleiden van ondernemers bij de juridische afhandeling van de opvolging binnen een familiebedrijf. Maak dus gerust een afspraak op ons kantoor in hartje Middelburg, als u er meer over wilt weten!