Nederlanders keurige hypotheekbetalers

Nederlanders hebben van alle Europeanen de minste problemen met het betalen van hun hypotheek. Dat meldden ING-economen onlangs in het 'International Survey Homes and Mortgages 2017', waarbij zo’n vijftienduizend volwassenen in vijftien landen werden ondervraagd. Slechts één op de 25 Nederlanders zegt moeite te hebben om de maandelijkse hypotheek te betalen, tegenover gemiddeld één op de vijf in heel Europa. In Duitsland is dit één op de negen; in België één op de zes.

Risico beperkt

Dat relatief weinig Nederlanders problemen hebben bij het betalen van hun hypotheek, ligt volgens de ING vooral aan het feit dat in Nederland bij het verstrekken van een hypotheek vrij streng wordt getoetst op inkomensnormen. Daardoor wordt het risico beperkt. Als er toch problemen ontstaan, gebeurt dit meestal door werkloosheid of echtscheiding.

Waardestijging

Verder verwachten de meeste huiseigenaren in Europa dat hun huis de komende maanden meer waard zal worden, ook al zijn de Nederlanders daarover minder positief dan andere Europeanen. Slechts zo’n 10% van de Nederlanders verwacht dat, tegenover maar liefst 40% van de Belgen. Wel is het zo dat de huizenprijzen in veel andere landen aanzienlijk minder hard zijn gedaald dan in Nederland.

Uw hypotheek

Wilt u een huis kopen en daarvoor hypotheek afsluiten? Of uw bestaande hypotheek oversluiten? Notarispraktijk Van Dongen heeft goede afspraken met alle financiers en banken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Maak gerust een afspraak op ons kantoor in Middelburg.